Janna live bij A12 Onderweg

Met bijna 13.000 plays binnen 14 dagen heeft Janna een stevige entree in de Gelderse muziekwereld gemaakt. De 17-jarige Achterhoekse lacht het weg: “Ik maak muziek voor mijn plezier.” Ze heeft vooralsnog geen andere ambitie dan haar eigen nummers schrijven, af en toe blijven optreden en doorstromen naar het VWO.

Antillectual by Mari-Liis Burket

In de afgelopen week zijn er weer verschillende nieuwe singles uitgekomen. Hieronder lees je welke nummers wij in onze playlist hebben opgenomen:

FRÉ live vanuit de woonkamer

Zangeres Frederike Berendsen is begonnen met het online plaatsen van een aantal live-opnamen vanuit haar woonkamer. Het gaat onder meer om haar nieuwe single 'No Mud, No Lotus' en een cover van Becca Stevens: 'Both Still Here'. "Dat nummer raakt me diep, zeker nu we allemaal op ons zelf zijn aangewezen", als de zangeres van FRÉ.

7 inch singles van Gelderse bands (1960-1979)

Popmuziek in Gelderland kent zijn oorsprong eind jaren '50, wanneer Jan Dokter en Ben Scheurs uit Doetinchem The Two Rascals oprichten. De dubbelstemmige zanglijnen over de akoestische gitaar brengen hen zelfs naar de beatclubs van Liverpool. Maar ook in Arnhem, Nijmegen, Doesburg en Apeldoorn wordt in de jaren '60 al professioneel muziek gemaakt, denk daarbij aan The Moan, The Sound Magics en Maddoxs. Bands die vanaf vandaag terug te vinden zijn op de playlist van Where The Bands Are.

MoonYard

Het nieuwe album van MoonYard draagt de titel 'Crescent' en is geproduceerd door Antonie Broek van De Dijk. De plaat verschijnt in een gelimiteerde oplage op wit vinyl.

Marise

Haar EP 'Lief, ik vind je zacht' ligt al op de toonbank bij Wim's Muziekkelder in Doetinchem en Marise treedt 17 november op in theater Onder de Molen in Vorden. Volgend jaar staat ze op Mañana Mañana of de Zwarte Cross. Kortom, het gaat goed met de jonge Baakse, die pas sinds drie actief is.

Popronde Doetinchem

Met meer dan 40 optredens verdeeld voor 20 podia doet Doetinchem dit jaar voor het eerst mee aan de Popronde. Het reizende muziekfestival heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een springplank voor jong talent en stond mede aan de wieg van de carrières van De Staat, Chef’ Special, Racoon en Kensington. Vanuit de Achterhoek namen onder meer Donnerwetter, Cynbel, Snow Coats en Nieuwegrond deel aan de Popronde.

Smoking Alaska live in Luxor

Met een stevige opening van hun set tijdens de releaseshow van de EP ‘Bring me back a souvenir’ onderstreept Smoking Alaska de woorden van Frank Peters. “Ik heb het gevoel dat wij live al veel impact hebben”, aldus de bassist uit Zevenaar. “Met deze EP willen we laten zien dat we zijn gegroeid.” De in LuxorLive gepresenteerde CD telt zeven nummers, waaronder de eerste twee songs van de set ‘Sirens in the sky’ en ‘Tightwire’ en de single ‘Through the blue’.

Top