Marise

Haar EP 'Lief, ik vind je zacht' ligt al op de toonbank bij Wim's Muziekkelder in Doetinchem en Marise treedt 17 november op in theater Onder de Molen in Vorden. Volgend jaar staat ze op Mañana Mañana of de Zwarte Cross. Kortom, het gaat goed met de jonge Baakse, die pas sinds drie actief is.

 In 2016 heeft Marise meegedaan aan The Voice Kids. "In de battles ging ik er uit, maar het was een geweldig avontuur, dat ik niet had willen missen", stelt zij op haar website. "Sindsdien schrijf ik mijn eigen nummers. De rode draad daarin is hoop, want ik bekijk alles van de positieve kant."

Met het door haar geschreven 'Even stil' wint Marise het jaar daarop een compositiewedstrijd. Zij mag het nummer samen met het Nederlands Blazers Ensemble uitvoeren tijdens het nieuwjaarsconcert in het Amsterdams Concertgebouw. "Een hele mooie ervaring."

Kunstbende
In juni van dit jaar wint de dan 17-jarige zangeres de landelijke finale van Kunstbende met haar compositie 'Drink'. Het levert haar een optreden in de What's Happening Area' op Lowlands op en een plaats op of Mañana Mañana of de Zwarte Cross. "Super vet!"

EP MariseIn de tussentijd heeft zij haar eigen EP uitgebracht. De zes nummers op de EP heeft zij samen met toetsenist Jeshja van Noort geschreven. "Ik kan geen noot lezen, maar ik ben blij dat ik de muzikale genen van mijn ouders heb meegekregen." Om zich verder te ontwikkelen volgt Marise nu een opleiding aan de Herman Brood Academie. "Want ik wil mijn liefde voor muziek heel graag met anderen delen."

De EP 'Lief, ik vind je zacht' is ook te bestellen op de website van Marise.

Top