Popronde Doetinchem

Met meer dan 40 optredens verdeeld voor 20 podia doet Doetinchem dit jaar voor het eerst mee aan de Popronde. Het reizende muziekfestival heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een springplank voor jong talent en stond mede aan de wieg van de carrières van De Staat, Chef’ Special, Racoon en Kensington. Vanuit de Achterhoek namen onder meer Donnerwetter, Cynbel, Snow Coats en Nieuwegrond deel aan de Popronde.

Het streven van het evenement, dat 41 steden in Nederland aandoet, is om beginnende bands buiten hun regio een speelplek te bieden. De locatie varieert dan ook van muziekkelder tot theater en van boetiek tot jongerencentrum. Om zo veel mogelijk speelplekken de kans te geven om mee toe doen, is het gage van de bands aangepast. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Previews in Amphion
In Doetinchem begint de Popronde op 18 oktober 2019 om 16.00 uur in Amphion. Naast de officiële kick off vinden daar ook drie preview optredens plaats van acts die later op de avond elders in de stad spelen.

16.00: Robin Kester
De naam van Robin Kester staat hoog op het lijstje talenten. De singer-songwriter uit Utrecht heeft vorig jaar een handvol singles en een EP uitgebracht. Haar nummers klinken dromerig, met een diepere laag en worden gezongen met een onderkoelde stem. Het bracht haar al naar festivals als Motel Mozaïque en Here Comes The Summer.
ook te zien in Club 22-24 om 20.45 uur.

Merel Sophie16.30: Merel Sophie
Merel Sophie brengt een mix van Americana, Roots en Jazz. Zij komt in aanraking met deze stijlen tijdens haar studie aan Codarts in Rotterdam, waar zij ook The Dawn Brothers leert kennen. Met hen, Tim Knol en Dewolff vormt zij Next Of Kin. Tijdens de Popronde speelt Merel haar eigen songs, die ook terug te vinden zijn op haar debuut-EP 'For The Road'.
ook te zien in De Bank om 22.00 uur.

17.00: Sterre Weldring
Sterre Weldring is 21 jaar en heeft inmiddels al meer dan 200 optredens verzorgd. Zij maakt al muziek vanaf haar vijftiende en heeft onder meer gestudeerd aan de prestigieuze British & Irish Modern Music (BIMM) opleiding in Brighton. Met een plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland op zak neemt zij nu deel aan de Popronde.
ook te zien in ‘t Raedthuys om 21.30 uur.

Het initiatief wordt gesteund door verschillende landelijke mediapartners. OOR en VPRO’s 3 voor 12 kiezen elk een jaar een aantal acts die zij extra onder de aandacht brengen. In Doetinchem staan de door OOR gesteunde talenten in Club 22-24 en is Muziekcafé Merleyn de uitvalsbasis van VPRO’s 3 voor 12. Het onafhankelijke muziekplatform Never Mind The Hype is gekoppeld aan De Engelenbak op de Veemarkt.

Programma De Engelenbak / Never Mind The Hype
20.30: Tricklebolt
21.45: Nancy Acid
23.15: Pyro

Programma Muziekcafé Merleyn / 3 voor 12
20.30: Tessel
22.15: Nemsis
23.30: Port Of Call

Programma Club 22-24 / OOR
20.45: Robin Kester
22.00: Simon Keats
23.15: Electric Company

Afterparty (Club 22-24)
00.45: Destructive Penguins

Meer informatie over de Popronde vind je op de websites van de Popronde (landelijk en Doetinchem).

Top