MoonYard

Het nieuwe album van MoonYard draagt de titel 'Crescent' en is geproduceerd door Antonie Broek van De Dijk. De plaat verschijnt in een gelimiteerde oplage op wit vinyl.

De band heeft ruim de tijd genomen voor de opvolger van 'Music From The Heart', dat eind 2013 is uitgebracht. "We zijn denk ik een jaar bezig geweest met opnemen", vertelt zanger Stef Woestenenk. "Sommige liedjes zijn drie jaar geleden al geschreven, even pauze, weer nieuwe liedjes uitwerken en dan weer wat opnemen."

Vier van de nummers die op de nieuwe plaat staan zijn al verschenen op EP 'Peal A Keyday', de EP die MoonYard eerder dit jaar op Record Store Day uitbracht. Om het album toch als een geheel te laten klinken heeft Roy Klein Entink een nieuwe mix van de nummers gemaakt.

Ook de EP is al geproduceerd door Antonie Broek. "We hebben hem twee jaar geleden de EP 'A Dog's Day Of Summer!' laten horen en we hebben hem gevraagd of hij met ons wilde samenwerken." "De reden dat ik dat ben gaan doen, is omdat ik dacht dat ik er voor kon zorgen dat het een beetje meer een porum krijgt", aldus Broek.

De plaat verschijnt aan de vooravond van het 15-jarig bestaan van de band. Tijdens de opnamen van Crescent heeft de MoonYard er naar gestreefd om de energie van optredens op de Zwarte Cross, Mañana Mañana, Amsterdam Guitar Heaven en in Countdown Café te vertalen naar de studio.

Het album is al beschikbaar als pre-order op de website van de band.

video: Sandra Vriese

Top