Antillectual by Mari-Liis Burket

In de afgelopen week zijn er weer verschillende nieuwe singles uitgekomen. Hieronder lees je welke nummers wij in onze playlist hebben opgenomen:

Gelderse releases:

Antillectual - Hanging On The Telephone
AntillectualBlondie zong het nummer in 1978 naar de top van hitlijsten, maar het origineel is van de hand van Jack Lee, die het in 1976 opnam met zijn power pop trio The Nerves. Antillectual uit Nijmegen heeft nu een eigen versie van ‘Hanging On The Telephone’ opgenomen. Het nummer is opgenomen door Menno Bakker in de Amsterdam Recording Company en afkomstig van dezelfde sessie als de vorige release, een cover van ‘Truth Hits Everybody’ van The Police.

Van de band verschijnt op 12 mei een EP met daarop deze twee covers en ‘Search And Destroy’ van The Stooges en ‘I Believe In Miracles’ van The Ramones.

Website Antillectual.

Cynbel KosmonautsCynbel - Kosmonauts
Het was de bedoeling dat de band met deze single en een laatste optreden in De Hofnar in Aalten afscheid zou nemen. Het optreden is afgeblazen als gevolg van de corona crisis, maar de single is wel uitgebracht.

Cynbel bestaat uit Timon Hoitink, Wolter Jetten en Ricardo te Kolste. Zij begonnen in eerste instantie onder de naam Hadrian’s Wall en wonnen in 2012 de Achterhoekse Band Competitie. Onder de nieuwe naam bracht de band een EP en een handvol singles uit en verzorgde voorprogramma’s van Golden Earring en Stereophonics en de aftershow bij Kensington in de Ziggodome. Een echte doorbraak is echter uitgebleven, waarop de band besloot om te stoppen.

De single ‘Kosmonauts’ is een logische vervolg op de eerder uitgebrachte nummers. Het nummer is opgenomen in de Mailmen Studio's in Utrecht.

Facebook Cynbel.

De Niemanders - Van Iets Naar Niets
De Niemanders single‘Van Iets Naar Niets’ is de tweede single van De Niemanders, een project van Rocco Ostermann en Wout Kemkens. Beide muzikanten hebben vorig in verschillende gevangenissen met gedetineerden gesproken en die verhalen als basis genomen voor een album “dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens”.”

Ostermann: “We schreven de songtekst samen met twee rappers, gasten van de straat. De aanleiding voor het nummer ontstond in een gesprek en één van hen kwam met de frase ‘van niets naar iets’. Hij gaf daarmee uitdrukking aan het gevoel van een kansloze achterstand die er bij velen heerst. Velen kennen geen ander leven. Sommigen knokten al op straat toen ze acht jaar oud waren. Diep van binnen is er bij enkelen ook het verlangen naar een soort van demasqué, maar hoe dan verder?”

Het album van De Niemanders verschijnt dit voorjaar. De release-show is in verband met de corona crisis verplaatst van 1 mei naar 17 september en vindt plaats in LuxorLive.

Website De Niemanders.

Ook opgenomen in onze playlist:
Frank Boeijen - De Verlaten Stad
The Hubschrauber - Colour What Was Gloom
Fuzzball Jr. - Candy Cane
Bastian Steven - Moving On Slowly

Internationale releases:

Brigid Dawson The Mothers NetworkBrigid Dawson & The Mothers Network - Is The Season for New Incarnations
In de Amerikaanse rockband Thee Oh Sees hielp zij frontman John Dwyer al met het schrijven van muziek en Soundscape omschreef Brigid Dawson ooit als zijn geheime wapen. In 2018 vertrok de zangeres en toetseniste bij de band. Haar debuut-album ‘Ballet Of Apes’ verschijnt op 22 mei en is opgenomen in Australië en de Verenigde Staten. ‘Is The Season for New Incarnations’ is het openingsnummer van dat album.

Ook opgenomen in onze playlist:
Caroline Rose - Feel The Way I Want
Beach Bunny - Cloud 9
Green Day - Meet Me On The Roof
Tennis - Need Your Love
Nicole Atkins - Captain

Gelderse releases zijn toegevoegd in samenwerking met Poppunt Gelderland.
Foto Antillectual: (c) Mari-Liis Burket.

Top