The Naked Sweat Drips

The Naked Sweat Drips staat voor een nieuw hoofdstuk in het bestaan van de band. "We zitten in een overgangsfase", vertelt Winand Derks. "We spelen nog dezelfde nummers die we met Kristian en Luc hebben opgenomen. We zoeken wel naar een nieuwe sound, maar we blijven het verhaal van toen spelen", vult Jimmi Vos aan.

'Toen' is het verhaal van 2018. Het jaar waarin de band met een album en een laatste show afscheid moet nemen van Kristian Strik. Hij overlijdt aan de gevolgen van een onbehandelbare hersentumor. Het album is gerealiseerd met hulp van een crowdfunding campagne, waarbij de band het verhaal van Kristian naar buiten brengt. "Het laatste dat we willen zijn is het verhaal van die band met die jongen met kanker, maar dat is wel wat het is", aldus Derks. Vos knikt instemmend.

Popronde
De oprichters van de band zitten onderuitgezakt op de bank in hun nieuwe oefenruimte. Zelf lijken ze er niet bij stil te staan, maar het is een nieuw teken van het vervolg waar de band nu voor staat. Na het overlijden van Kristian en het vertrek van Luc Jeuken zijn er de komst van Tjeu Raaijmakers, de tour om het album 'Pain In Healing' onder de aandacht te brengen en straks de Popronde. Nieuwe nummers zijn er nog niet, maar komen er wel. "We willen geen coverband van The Naked Sweat Drips worden", zegt Derks daarover. Vos: "Iedereen heeft de behoefte om nieuwe dingen te gaan maken. Na de Popronde gaan we weer schrijven."

Tijdens de Popronde ligt de focus echter nog op het album ‘Pain in Healing’. Derks: "We staan nog steeds achter die nummers en daar kunnen we nog veel meer mee doen."

Meer over The Naked Sweat Drips en de Popronde hoor je in bovenstaande podcast.

(c) foto: Ariane van Ginneke/Arifocus.

 

Top